Μπριζόλες με μανιτάρια και χοντρό πιπέρι

Κοινοποίηση:

image
0.00
Βασισμένη σε 0 Κριτικές

5

0.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Μπριζόλες με μανιτάρια και χοντρό πιπέρι

Σχετικά για Μπριζόλες με μανιτάρια και χοντρό πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 70ο C. Καλύπτετε και τις 2 πλευρές της μπριτζόλας με το χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και το πιέζετε. Βάζετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρέας όταν το λάδι είναι καυτό. Τηγανίζετε το κρέας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, το γυρίζετε, το αλατίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και κρατάτε τις μπριτζόλες ζεστές στο φούρνο. Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια, το εσαλότ και τον μαϊντανό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο μίγμα αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε και το κονιάκ και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε και τη κρέμα, αλάτι και πιπέρι και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάζετε τις μπριτζόλες από το φούρνο και αδειάζετε τους χυμούς του στη σάλτσα. Ξαναβάζετε τις μπριτζόλες στο φούρνο και ανακατεύετε τη σάλτσα και τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τη σάλτσα στις μπριτζόλες και σερβίρετε.

Ετικέτες (Tags)
Κρεατικά , Κρητικές συνταγές , Χανιώτικες συνταγές , Μανιτάρια , Μριζόλες με μανιτάρια
Περισσότερες πληροφορίες
Υλικά :
Κρέας : 4 μπριτζόλες χωρίς κόκαλο, πάχους 2 εκ.
Πιπέρι : ¼ φλιτζανιού τσαγιού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
Βούτυρο : 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο : 1 και ½ κουτάλι σούπας λάδι
Μανιτάρια : 500 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
Εσαλότ : 1 εσαλότ κομμένο
Μυρωδικά : 1κουταλιά σούπας μαϊντανός κομμένος
Κονιάκ : 2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Κρεμα γάλακτος : 1 φλιτζάνι τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι : αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

Δεν υπάρχει ακόμη κριτική