Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη

Κοινοποίηση:

image
0.00
Βασισμένη σε 0 Κριτικές

5

0.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη

Σχετικά για Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το σβήνουμε με το κρασί και αφού ροδίσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, ένα ποτηράκι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Σερβίρεται με πατάτες φούρνου ριγανάτες.

Ετικέτες (Tags)
Κρεατικά , Κρητικές συνταγές , Χανιώτικες συνταγές , Κουνέλι , Κουνέλι με λεμόνι
Περισσότερες πληροφορίες
Υλικά :
Κρεάς : 1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ
Ελαιόλαδο : 2/3 νεροπότηρου λάδι
Κρεμμύδι : 1 κρεμμύδι μεγάλο
Λεμόνια : χυμός τριών μεσαίων λεμονιών
θυμάρι ή ρίγανη : 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ή ένα κουτ. του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι : αλάτι, πιπέρι
Κρασί : 1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

Δεν υπάρχει ακόμη κριτική