Πλαστός από τα ορεινά χωριά

Κοινοποίηση:

image
5.00
Βασισμένη σε 1 Κριτικές

5

100.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Πλαστός από τα ορεινά χωριά

Σχετικά για Πλαστός από τα ορεινά χωριά

Εκτέλεση Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα κρεμμύδια. Τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μια πρέζα αλάτι και τα στύβετε καλά να φύγουν τα όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το τυρί τριμμένο με το χέρι, προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε πάλι. Βουτυρώνετε πολύ καλά το ταψί του φούρνου μέχρι να ασπρίσει, το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με νερό εναλλάξ με καλαμποκάλευρο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού και νερό λίγο ίσα – ίσα να βρέχεται το αλεύρι. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα που ετοιμάσατε, στρώνετε το μείγμα καλά, πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με λίγο νερό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε τον πλαστό στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας).

Ετικέτες (Tags)
πλαστός , πίτα , λαχανόπιτα , Πίτες Ηπείρου , Πίτες Θεσσαλίας
Περισσότερες πληροφορίες
Υλικά : Υλικά για το ταψί της κουζίνας
Καλαμποκάλευρο : 700 – 800 γρ.
Αλάτι : Λίγο
Μυρωδικά : 1 κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο : 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Κρεμμύδια : 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Τυρί : 500 γρ. τυρί φέτα
Ελαιόλαδο για τα χόρτα : μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο για τα χόρτα
Βούτυρο : αρκετό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Ελαιόλαδο για να περιχύσετε την πίτα : 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο για να περιχύσετε την πίτα

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

image
Apostolos Komp
Greece

Με αυτή την πίτα μεγαλώσαμε!!! Πεντανόστιμη!!! Πόσες αναμνήσεις μπορεί να χωρέσει μια γεύση...