Καλαμαράκια γεμιστά

Κοινοποίηση:

image
0.00
Βασισμένη σε 0 Κριτικές

5

0.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Καλαμαράκια γεμιστά

Σχετικά για Καλαμαράκια γεμιστά

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµαράκια. Τα αδειάζουµε βγάζοντας από µέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα µουστάκια και τα ψιλοκόβουµε χωριστά σε ένα µπολ, στο οποίο προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαµάσκηνα, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το µοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαµαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουµε το καθένα καλαµαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούµε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουµε 1½ φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30-40 λεπτά. Βγάζουµε τα καλαµαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούµε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεµόνι. Τα βάζουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουµε αφού κρυώσουν.

Ετικέτες (Tags)
θαλασσινά , Ψάρια , Κρητικές συνταγές , Καλαμαράκια γεμιστά , Καλαμαράκια , Καλαμάρια
Περισσότερες πληροφορίες
Χρόνος : 20 - 30 λεπτά
Υλικά :
Καλαμαράκια : 1 κιλό µέτρια σε µέγεθος καλαµαράκια
Ελαιόλαδο : 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κρεμμύδι : 1 µεγάλο κρεµµύδι
Φρέσκα κρεμμύδια : 2 φρέσκα κρεµµυδάκια
Άνηθο : 2 κουταλιές της σούπας ψιλικοµµένο άνηθο
Ρ'υζι : 2 φλιτζάνια ρύζι
Δαμάσκηνα : 2 κουταλιές της σούπας δαµάσκηνα ψιλοκοµµένα
Μοσχοκάρυδο : ½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
Λεμόνι : χυµό 1 λεµονιού
Αλάτι, πιπέρι : αλάτι & πιπέρι

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

Δεν υπάρχει ακόμη κριτική