Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (20 λεπτά περίπου).
Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι, πέντε λεπτά πριν ψηθεί για να μείνει σπυρωτό (και πριν ρίξουμε το στακοβούτυρο).Στο ενα πότηρι ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός.
Zυγούρι : 1 κιλό ζυγούρι
Κοτόπουλο : 1χωριάτικο κοτόπουλο 1 1/2 κιλό (κομμένο σε μικρές μερίδες)
Ρύζι : 2 νεροπότηρα ρύζι (όχι σπυρωτό)
Χυμός λεμονιού : 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
Αλάτι : μια κουταλιά της σούπας αλάτι
Ζωμός : 6 νεροπότηρα ζωμό (από τον βρασμό των κρεάτων)
Βούτυρο -στακοβούτυρο : 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.
Δεν υπάρχει ακόμη κριτική
Ενημέρωση Τιμής : Κότα και Ζυγούρι πιλάφι
Ενημέρωση Κριτικής
Ειδοποίηση επιβεβαίωσης
Are you sure to delete this review?
Πολιτική Cookie
Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies ή οποιεσδήποτε άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε άλλης φόρμας πολυμέσων, ιστότοπου για κινητά ή εφαρμογής για κινητά που σχετίζεται ή συνδέεται για να βοηθήσουμε στην προσαρμογή του ιστότοπου και στη βελτίωση της εμπειρίας σας. Περισσότερα